Wednesday, December 29, 2010

USB!no~

Baru je jumpe usb mp4, waktu nak charge baru sedar usb tak tau mane letak..pk punye pk, rupe-rupenye memang ade dalam beg, mule2 xnmpk pon ade kat situ, belek2 beg tu dekat 3 kali, baru jumpe..mata da kero kot..huhu..nasib baek masih ade dan jumpe kat tempat asal...klo tidak memang perangai buruk la sebab letak barang merata-rata..

Saturday, December 25, 2010

FLY surayya Fly~

Esok nak pergi balik kampung naik kapal terbang..hohoho..kelip2 mata kejap je da sampai masa nak blk kampung..huhu..nak balik kampung best, nak masuk sekolah??oh!no~esok bertolak kul 5++ la kot sebab kapal terbang berlepas pukul 7 pagi..huyoo, awal tu smpai kampung nnti..hehe..TOK~wait 4 yah...

Wednesday, December 22, 2010

uww~yeah~!!!

Hari ni pergi OU beli strip hepon yg baru..wohohohoho~mmg da lame nak bli sbb strip yg dlu da putus..bkn je putus, cabut dan hancur lagi..hahaha..hari ini jugak da download sume lagu snsd siap ngan video lagi kat mp4~hehe..xyah susah cari kat utube lagi..hohoho..pastu arini jugak da jmpe antara calon2 kasut yg sme cam yg kat yesstyle punye website..tpi harga die, fuhh~cantik giler..dalam lingkungan rm 200 gak la..huhu, klo kat yesstyle bwh 200 la..hehe..klo bkn website punye, mesti da bli da..huhu..

Tuesday, December 21, 2010

SNSD reality shows

SNSD time~

 kim tae yeon
leader
9 march 1989
 >>tiffany, sooyoung, sunny, taeyeon, seohyun, hyoyeon, jessica, yuri<<
girls go to school(GGTS)
moving in

WASSUP~!?

Da abes banyak mase da kat snsd..sejak blk rumah ni, x le lekang dari komp.huahuahua!!bukak komp. je>> snsd..smpai abah mara da..haha..ala, ni sume nk abeskan masa je, smntara dekat tangan xde buku lagi, enjoy la sekejap..haha..tpi, ni mgkin kali terakhir KOT nak tgk2 snsd..huhu..petang ni, nak pergi amek barang2 kat rumah kak kinah, buku pon mesti la ade sekali..dateline pon da dekat..haha..so, kenela berusaha nak abeskan..dala bio x start pape pon lagi..ahaks..SURAYYA!ikou~!

Monday, December 20, 2010

surayya's RECORD~!

BERJAYA selesaikan rubik cube dalam mase kurang dari satu minit, iaitu 55 saat..haha..susah tu nk dapat..biasela beginner je..ahaks..dulu, dua tahun lepas kot..dapat buat 59 minit je..wuahahaha~aboma pon xdpt buat..

Sunday, December 19, 2010

MAAAKKK~!

Biasela bile sekolah nak start, mesti bebudak(ceh~xsedar diri)sume da siap2 kan barang nak p sekolah kecuali orang yg pemalas jela :)..haha..sebab malas(da tergolong da)nak beli baju baru..mintakla mak BAIKI skit kerosakan yang ada kat baju lama, jahit2 poket yang terkoyak je..waktu mak tgh jahit tula tringt, kawan penah ckp, 'bju sekolah ko ni labuh sgt, mcm nenek pki baju kurung..xnmpk kain!'..haha..huhu..senarnyer x jangka yg bile da form4 pon bju still labuh lagi..so, untuk tahun terakhir ni, ingt nak buat perubahan la..mintakla mak lipat sket baju tu, bagi tinggi sikit..tapi tetap bawah lututla..kang atas lutut nmpk pelik la pulak kn?haha..tgh2 jahit tula mak ckp,'adek pakai baju sekolah ni sejak form1 lagi kn?xpenah tukar2 kn?'..pastu, jawabla' ha'ah!bagus kn?xtular baju..xssh kn mak pon.'..mak jawab balik'emm..maksudnyer adek ni same saiz jela dari form 1 lagi, x membesar ponla..haha'..huhu..xbaik mak ckp cemtu..baju sekolah tu memang plannning xnk tuka dri awl lg,kire nak jimat(poyo je)..tu yg buat labuh2 tu..haha..zaman budak yg berpikiran kolot..huhu

Friday, December 17, 2010

SNSD.. oh! mona..

Aigoo~xle tahan..bukak komp. je, SNSD~!bile nak berhenti? x taula..time2 ni la bole minat..sejak dieorang lancarkan lagu HOOT tula yang first rase cam ' wuah~sedap jugak lagu snsd ni', cam x caye je..dulu x minat sangat kat dieorang sebab rase dieorang ni keperempuanan sangat..tapi memang biasela klo perempuan cemtu kn? haha..nnti lelame diri seniri pon cemtu jgak..huahuahua..x sedar diri..
Antara lagu2 snsd>>
1)hoot
2)tell me your wish
3)genie
4)oh!
5)show!show!show!
6)run devil run
7)by myself(tiffany)
8)tell me
9)if(taeyeon)
teringin sangat nak ade album dieorang..huhu

arrrgghh~nk cuti lagi...

Cuti sekolah lagi beberapa minggu lagi nk abes..rasa macam baru semalam je sekolah start cuti..hehe..sekarang ni tgh menjalani latihan mental dan fizikal di rumah kak kinah untuk menghadapi spm kelak..huahuahua..mula2 datang minggu lepas, hari rabu kot, agak lame jugak la dok kat sini..senarnye tak plan pon smpai lame gini, tpi disebabkan abg ipar suda lari ke labuan, teman la kak kinah sebentar..kesian jgak die klo dok sesorg..dala akhir2 ni asyik dgr bunyi cicak je kat rumah die ni..bukan sje bunyi, cicak lari sane sini pon de..huhu..bile pikir cuti nak abes ni, rase huarghhh~ADOIIII~malasnyer..lepas ni da x bole nak memain lagi da..makan maggie pon xbole da..tgk snsd pon x bole da..main ngan snowmiere pon xbole da(da mati)..yg bole, blajar je..huhu..mmgla fun dapat ilmu, tapi kalo x paham, giler x fun..huhu..

Thursday, November 25, 2010

....

Hari yang perlu diingati sebab masa nenek pergi, tak ingat pon bile..so, 8.30 pagi selepas tolak dan tambah ntah mende pe..tok ayah meninggal..abah baru je balik semalam dari kampung..kesian die, mesti die sedey giler sebab asyik senyum je..huhu..abah cerita tok ayah die nak pergi check up kat klinik/hospital..waktu tu la die hembuskan nafasnya yg terakhir..sedey gak..sebab dulu bile orang cakap die ade satu datuk je, tak rase pape..tapi sekarang mungkin da terasa sebab da tergolong dalam kalangan dieorang..huhu..pape pon semoga my grandfather aka tok ayah aka datuk aka bapak saya punya bapak supaya rohnya dicucuri rahmat..amin~

Sunday, November 14, 2010

snOEMIEre time






snowdon+windemiere=snowmiere


wah~sunekosure dok atas bantal..haha



KaK NANas' MAKAroni



makaroni+dua lapis cheese=fuhhh~sedap giler

bangun LAMBAT~

arini TERbangun pukul 10..aku dengan kak nana takut giler nak tutun bawah..nasib baek, waktu kiterorg TERberani kan diri nak turun, mak keluar, die pergi servis kereta...pastu xpela,kiterorg  teruskanla kehidupan..harap2 mak balik lambat, boley makan2 dulu pastu baru lari..ahahaha..2 jam selepas itu, kak nana dengar kereta masok..'MAK da BALIK!!'kak nana, waktu tu tengah bersihkan taik kucing, aduih,waktu2 ni la die balik..xpe ah..teruskanla jela buat2 cepat..ok kucing siap,kiteorg pon nak lari la..x sempat nak lari,mak da buka pintu, habis TERKANTOI..nasib baek pandai cover..mak tak perasaan..hohoho..kiteorg pelik, mak x mara pon..hoho..kak nana kate mesti sebab kite buat keje..haha..ade baeknyer, lepas ni kalau bangun lambat, teroh buat keja la..xkena mara..haha.the end..

Saturday, November 13, 2010

chasing MUMMY-opss, saya terkencing~

salah satu rancangan kat channel history, hari ini punye cerita pasal pergi tengok chamber kat dalam piramid..DR. HAWASS la yang lead..die bawak tiga orang lagi pengikut,zoe,lindsay dan derek, macam bekerja untuk die..Dr. Hawass ni ahli arkeologi, so, piramid ini ade lima chamber(baru tahu), first chamber xley masuk, sempit sgt..chamber ke2 and ke 3 ley msok..dieorang nak tgk sape yang bina piramid tu..dengan tengok tulisan hiroglif(mafet)..xingat, Dr.hawass la yang bace..dekat chamber ke 3, Dr. hawass tu cakap kalau kelembapan piramid tu tinggi, piramid tu xbole msok sbb kelambapan boleh buat piramid tu merekah,xkukuh la..so, bahaya..die kate sebab bile seorang naik, die akan keluarkan garam, so garam tula yang menyebabkan kelembapan berlaku..lagi banyak orang naik, lagi bahaya la..sebab nak naik chamber by chamber tu susah..tinggi,curam,sempit,panas dan hu~..takut, bagi sikit info sebelom start citer, kesian la bile tengok orang yang opps, saya terkencing..waktu tu kat chamber yang ke3, zoe cakapla kat Dr. hawass tu yang die nak pergi buang air, tapi Dr. hawass tu x bagi, die kate piramid ini tempat suci, xle sesuke ati membuang..zoe pon macam, okeyla nak buat cane, xle buang air, tahan jela..pastu, waktu kat chamber ke 4, masa Dr. Hawass sedang berbincang dengan yang lain..zoe menangis..Dr. Hawass tanye la die, nape ni?..zoe tak mampu nak pandang Dr.Hawass pon..pastu, die kate, ' sori sir, saya terkencing, saya da tak boley tahan da'..huhu..kesian kat die..mestila die xde pilihan lain selain kencing kat situ, sebab nak turun bawah sampai kat dasar piramid dan nak carik tandas lagi mestila ambil masa yang lama..mestila tak tahan..Dr. Hawass mara giler kat die siap cakap, awak xley  ikut saya, xley kerja dengan saya da, awak da x layak, pastu die tinggal kan zoe tu kat chamber ke 4...pastu dieord naik ke chamber ke 5..xlame lepas tu, zoe plak naik, Dr. Hawass buat xtau je..zoe mintak maaf, Dr. Hawass cakap tiada maaf bagi mu sebab x hormat piramid ni..nak kate zoe salah pon xley gak..da nak terkencing, nak bnuat cane kn...huhu..sadisx2~

Penat jer..

semalam lukis gamba SHINEE tapi x jadi pon, semua muke x real..huhu

13 november 2010

20 tolak 13 sama dengan 7= de 7 hari je lagi nak siap2 tuk latihan gitar kat ukm..malaysia inovatif pon x ready lagi..baju pon x carik lagi..senarnyer semua bende pon x ready..huhuhu..lagi dua hari dah nak isnin, zaida da cuti, so die nak jumpe kiteorang semua hari isnin tu nanti, dulu boleh la, happy yang amat, x tapi sekarang, malu,sedey,takut dan xleyla nak pandang muka die, mungkin ni balasan nye kot bile kite x suke kat orang, orang yang kite suke la yang buat kita jadi da x suke..rase cam x nak datang sekolah je ari isnin tu, xtau nak buat muke cane, cakap ape..huhuhu..ahhh~bile x nak pikir, jadi selfish, bile pikir pulak, sakit kepala..BENCInyer!!

SNOWMIERE~!

11/11/10-bg ubat cacing 1
11/12/10-bg ubat cacing 2
11/1/11 - vaccine snowmiere
11/1/12 -kasikan snowmiere

Wednesday, November 10, 2010

Yeah~!

semua exam da habis da..haha..harini baru boleh gembira..kelas lain semua da habis da..esok nak anta buku pinjaman, malasnye nak bawak buku~pergi banyak balik pon banyak gak..huhu..party liar tak jadi, nabilah da lupe,haha(tipu je)..malam ni aboma balik dari langkawi..hurm, perasaan?suke?gembira?sedey?..gembira~!tak de dape nak ajar main gitar..haha..sekarang, da free habis..so, nak habis masa sebelom start belajar(ceh~) dengan tengok shinee, citer2 korea dan baynak lagi..wuah~syoknyer, da lame da tahan, ketagih macam makan maggi pulak..haha..ahhh~lupe, harini besday, sye villa-nama samaran(tak ingat~)..die ni baik sangat, da la pandai, baik, cantik and plusx2..ade seminggu lagi nak sekolah!!boleh jumpe zaida~hehe

Sunday, November 7, 2010

BUBYE~

kejadian ni berlaku kat facebook..tiba2la tertarik nk tengok bile ade orang tu tulis ayat ni kat 'wall'...'kenape awk da x macam dulu eh?kenapa awak bruba?' macam tula jugak(tak ingat)..hmm, perempuan yang tulis ni adela kene mengena dengan minki(nama samaran)..bile bace komen tengok,minki adela komen gak..pastu adela satu mamat ni..die komen kate, kalau da tak nak tu tinggal jela, tak yahla permainkan..pastu minki cakap'ko tak yah la nk jage tepi kain orang, aku tau jage aku punye MAKWE'..okey, sahla da couple~plus cara die nak marah mamat tu lagila kelakar, macam budak2 je..tak matang langsung, tak tahula, kalau lelaki tu da matang, mesti die akan tegor mamat tu or buat tak tahu je..itula baru lelaki yang macho..ni tak, orang tegur sikit je da nak sensitive..ceh, macam pon je..haha..so minki bubye, nk say hello balik kat lee minki..haha

NEXT??

ISNIN:cadang nak ponteng(takut mak marah sebab da banyak ponteng..hihi)
SELASA:perikasa PSI
RABU:exam ARAB pulak
KHAMIS:party liar..bak kate nabilah
JUMAAT:taubat ponteng..haha

Kambing GO~

SEMALAM tak sempat cerita  pasal kambing sebab sakit perut, penuh angin dan penat..haha.semuanyer sebab makan kambing punya pasal..semalam catat rekod makan tiga kambing sekaligus..giler gemok kalau da besar pon buat macam gitu..huhu..ape nk jadila..tapi part makan banyak tula yang best, bile kite da penat sediakan makanan, kalau makan sikit kan rugi je..hasil usaha kite sediakan makanan kenela sama dengan ape yang kita makan, betul tak?hahaha..sebenarnye makan dekat rumah lagi sedap daripada makan kat kedai..mungkin sebab rase tak puas, sebab tak boleh tambah ini tambah itu..haha..lagipun kedai kan kedekut..asyik bagi lemak je..harap saiz je besar,bile da habis makan pun, still besar lagi,kenapa?lemak yang tinggal..ceh,buat habis duit je~lepas ni nak bwat grill, teringin pulak..da lame tak makan..hehe

Thursday, November 4, 2010

bila nk berdikari nh~

semalam lea tak ikut same pergi sekolah,so kena la pergi seseorang..sebelom nak pergi sekolah tu kena lintas jalan dulu..kalau nak lintas dengan senang,kena keluar rumah awal..agak2 pukul 7 tu da kena keluarla..tapi sebab da terbiasa keluar dengan lea 7.10, jadi da terlepasla masa2 yang 'cun' tu..huhu, masa dalam perjalan tu..rase da takot da..tengok semua keta..huh~seram sejuk je..dalam hati ni da berdoa da, minta2 adela ruang untuk melintas..haha..akhirnya,sampi gak dekat tempat untuk melintas..tunggu..da 2 minit..tak lintas lagi..tengok jam, aiseh da lambat da ni..tiba2,yeah~! kereta da tak banyak ni, kiri dan kanan 'clear',kereta semua jauh lagi..da dapat peluangla ni..hehe, mula je nak gerak..kaki tak boleh pergi..macam da kaku da dekat situ,siap mengigil lagi..cube gerak tak boleh jugak..kenapa ni?takut sangat ke sampai tak boleh nak gerak?!huhu..terlepas da peluang..perasaan waktu,sedeh campur takut, sedeh sebab tak boleh lintas, takut sebab kalau la tak lintas2 lagi ni..sure lambat sampi sekolah ni..waduh2,macam mana ni..akhirnya, tuah menyebelahi juga sebab ada pak cik yang berhati wangi ni..die bg LALU~!hahaha..boleh la lintas dengan bahagi dan selamat..hihi..fuh~punyala susah nak melintas jalan ni..kerajaan sepatutnya bina mini jejantas dekat situ, mudah sikit..tak perlu pening2 kepala..

SHINEE-LUCIFER

video
Mula2 dengar lagu, hurm..biase je..lepas tengok je dia orang punya music video, terus macam..wah~!giler best..minho kat sini macam hensem giler..huahua..sebab dia rambut pendek kot, nampak macho sket..hehe

Wednesday, November 3, 2010

HQ ke x HQ?

adela sorg manusia yg bername syazana aka kak nana dl lgu kat utube gune zamzar..die convertla kpd mp3..
pastu die tanye,nk yg HQ ke x?haha..nk vid  ke nk lgu nh..haha..aiseh..kak nana,kak nana,kak nana..
ahh~mls nyer nk tido..ceh

lampu serupa hantu

td msok tndas..elok msok je kat tnds..adela kat 30 sec..lampu terpadam..
'ARGHHH~!!'
lampu terpsg blk..huahuahua..adekh dgn jeritn bley nyalakn lmpu blk?ahaha..tpi aboma ckp,lampu tu mmg camgitu..bile die bru psg,die akan trpdm jap..fuh~naseb baekla, lampu yg prob..